Bellen?

+31610251050

Vijvers

Een vijver brengt altijd een gevoel van beweging met zich mee, maar dient tevens als een rustgevend element in de tuin.
Vissen voegen kleur en levendigheid toe aan het water, terwijl libellen en andere insecten voor afleiding zorgen op het wateroppervlak.
De rand van de vijver kan vervaardigd worden van diverse materialen, zoals geïllustreerd met bijbehorende foto’s.

De turfrand:
Deze rand bestaat uit turf die het wateroppervlak niet raakt. Houd er rekening mee dat turfranden gevoelig zijn voor afbrokkeling door waterabsorptie, vooral in droge periodes waarin ze als een “hevel” kunnen werken en het waterpeil in de vijver kan doen dalen.

Overstekende tegels en een vlonder:
Een alternatieve benadering is het gebruik van overstekende tegels en een vlonder, waardoor een visueel aantrekkelijke vijverrand ontstaat.

Tufsteen blokken met lavasplit en -brokken:
Tufsteenblokken in combinatie met lavasplit en -brokken creëren een natuurlijke uitstraling rondom de vijver.

Buigbare hardhouten strips:
Hardhouten strips kunnen in allerlei bochten worden gebogen, waardoor een creatieve vijverrand ontstaat.

Stenen gelijmd tegen elkaar op een betonnen ondergrond:
Stenen die aan elkaar zijn gelijmd en bevestigd op een betonnen ondergrond zorgen voor duurzaamheid en stabiliteit.

Bij het gebruik van tufsteen en turfranden is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze het wateroppervlak niet direct raken, gezien hun gevoeligheid voor afbrokkeling en mogelijke wateropzuiging. Het installeren van een overstort kan helpen voorkomen dat het waterpeil in de vijver te hoog wordt.

Een alternatieve optie is het creëren van een “verhoogde vijver,” wat vooral veilig is als er kleine kinderen in de tuin zijn. Deze vijver kan bestaan uit een voorgevormde bak of worden gemaakt in elke gewenste vorm met behulp van rubberfolie. Rubberfolie heeft als voordeel dat het flexibel blijft en niet uithardt of scheurt onder invloed van zonlicht, in tegenstelling tot pvc-folie.

Vakkundige hoveniersdiensten

Transformatie van uw tuin

Hier een selectie van onze uitgebreide lijst met diensten. Met onze ervaring en groene filosofie gaan we elke uitdaging aan.

Stralende bloem

Beplanting

Oprit die bestraat is met steentjes

Bestrating

Decoraties Brummen

Decoraties

Recente projecten

In de regio Brummen

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende projecten in Brummen en de omliggende gebieden uitgevoerd. Hieronder vindt u enkele recent afgeronde projecten, inclusief foto’s voor en na.

afgeronde voortuin na voltooiing van het project

Kan uw tuin wel wat extra groen gebruiken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan door op de onderstaande knop te klikken en vervolgens het formulier in te vullen. Ons streven is om binnen 24 uur te reageren.

Scroll naar boven