Bellen?

+31610251050

Over ons

Even voorstellen....

Mijn naam is Paul Coenen, en ik ben in 1969 geboren. Mijn hele leven lang heb ik gewoond in Brummen (Gld.), met een korte tussenstop van 4 jaar in Boskoop, waar ik voornamelijk studeerde aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein, met een focus op Tuin en Landschapsinrichting.

Op 1 januari 2008 ben ik mijn eigen hoveniersbedrijf gestart, na zo’n 15 jaar werkervaring bij diverse gerenommeerde hoveniersbedrijven in de omgeving van Brummen te hebben opgedaan.

Foto eigenaar Paul Coenen Hovenier

Paul Coenen

Een sfeerimpressie

Bij de hovenier zelf

In de zomer van 2002 ben ik aan de Gasfabriekstraat komen wonen. Bijna de gehele tuin was bestraat met betontegels van het formaat 30x30cm. Weinig beplanting en dat is voor een hovenier zelf toch geen echte tuin.

Tussen de verbouwingsperikelen door ben ik tegelijkertijd met de tuin aan de gang gegaan, om als dan de verbouwing klaar zou zijn de tuin ook al een ‘volwassen’ aanblik zou geven.

De druif, tegen de u waarschijnlijk al bekend voorkomende veranda, geeft jaarlijks al een aardige opbrengst. Lekker zoet, maar helaas niet pitloos.

De oude waterpomp stond op de grens met onze buren, maar heb ik afgebroken en herplaatst tegen de schuurmuur van de andere buren. Hier omheen heb ik een kruidentuintje gecreëerd met Buxushaagjes.

Spinnewebben geven in de winter na een nachtje vorst een spookachtige aanblik

oude bloempotten als decoratie in de tuin

De oude emaille emmers hebben geen enkele functionele waarde meer, maar des te meer een esthetische. In de winter geven ze juist nog een beetje kleur aan de tuin.

Ambachtelijk oud wijnvat met geschiedenis

Een oud wijnvat is prachtig als regenton te gebruiken. In de zomer ook handig als watervoorraad (als het niet te lang droog blijft tenminste!) om pot- en andere beplanting te kunnen watergeven.

De ruïne is gemaakt van tufsteenblokken met een fundering van opsluitbanden. Geen enkele functie, maar geeft wel een apart sfeerbeeld in de tuin.

In de winterse periode kan de tuin toch ook nog heel mooi zijn. Ondanks alle ongemakken die vorst en vooral ook sneeuw met zich mee brengen is het zeker ook genieten van al het moois buiten. Mede dankzij het gebruik van verlichting krijg je dan ´s avonds van die ´kerst-achtige´ plaatjes. Op zulke momenten is het dan lastig voor te stellen dat je komende zomer weer met korte broek door de tuin loopt en de kinderen in een badje aan het kliederen zijn.

Betoverende winterpracht
Een sprookjesachtige aanblik: sneeuwbedekking in de achtertuin.
Winters wonderland in de eigen achtertuin.

Indien u interesse en nieuwsgierigheid gewekt is door de getoonde foto’s neemt u dan contact met mij op voor een bezichtiging. Het hangt natuurlijk wel van mijn werkzaamheden af of ik direct tijd voor u vrij kan maken, maar daar is vast wel een mouw aan te passen!

Met vriendelijke groet, uw hovenier

Paul Coenen

afgeronde voortuin na voltooiing van het project

Kan uw tuin wel wat extra groen gebruiken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan door op de onderstaande knop te klikken en vervolgens het formulier in te vullen. Ons streven is om binnen 24 uur te reageren.

Scroll naar boven