Wat betreft het plaatsen van een erfafscheiding geldt hetzelfde als voor de bestrating.
De mogelijkheden voor het soort afscheiding evenals de te gebruiken materialen zijn eindeloos.
Afhankelijk van het budget zijn er schuttingdelen van hardhout en zachthout in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Door hout te gebruiken is elke schutting makkelijk op maat te maken.

Ook een combinatie van beton met hout is mogelijk
Verder zijn er ook schuttingdelen met een natuurlijk karakter in de handel. Oa gevlochten wilgentenen-schermen met een ijzeren raamwerk.
De meest natuurlijke afscheiding is te verkrijgen door het planten van een haag, bijvoorbeeld een beukenhaag. Als de afscheiding ook 'swinters groen moet zijn kom je al gauw op een coniferensoort uit. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van palen met betonijzer en hiertegenaan klimop laten groeien, eventueel afgewisseld met bijvoorbeeld een Clematis.Voordeel hiervan is dat de klimop heel smal te knippen is.
Na 2 à 3 jaar is dit het resultaat van een erfafscheiding met betonvlechtmatten en klimop. Het eerste jaar is het voornamelijk een kwestie van invlechten van de nieuwe uitlopers. Daarna ongeveer 2 keer per jaar knippen geeft een mooie strakke, altijd groene, afscheiding.
Wat betreft het gebruik van palen probeer ik altijd, indien het budget het ook weer toelaat, hardhouten palen te plaatsen. De levensduur van deze palen is aanzienlijk langer dan die van 'gewone' vuren palen.