Bellen?

+31610251050

Bouwkundige werken

Sereen tuinhuisje omringd door groen.

De bouwkundige ingrepen die in de tuin moeten worden uitgevoerd, kunnen worden onderverdeeld in functionele en esthetische (vaak niet-functionele) structuren. Een tuinhuis is een voorbeeld van een functioneel element in een tuin. Meestal wordt een dergelijk huisje gebruikt om tuinmeubilair en speelgoed in de winter op te slaan. Er zijn talloze verschillende soorten en maten tuinhuisjes beschikbaar, zodat er voor elke tuin wel een geschikt huisje of gebouw te vinden is.

Speels klimrek voor kinderen in de achtertuin.

Naast de tuinhuisjes voor volwassenen zijn er ook diverse speeltoestellen en speelhuisjes beschikbaar voor kinderen. Op de bijgevoegde foto is het speelhuis gecombineerd met een schommel die zelf is gebouwd.

Het volgende element is wat men noemt een “folly.” Dit woord, afkomstig uit het Engels, verwijst naar een bouwwerk dat bewust nutteloos of eigenaardig is. Vooral in de negentiende eeuw was het in de mode om dergelijke “folly’s” als romantische elementen op landgoederen te bouwen. Schijnkapellen, grotten en, zoals hier te zien is, een ruïne waren bijzonder populair. Ze suggereren het idee dat er in een ver verleden een eenvoudige constructie heeft gestaan.

Een idyllische plek om te ontspannen: de veranda in de achtertuin

Om buiten van de frisse lucht te genieten, zelfs als het licht regent of miezert en de temperatuur nog steeds boven de 20 graden Celsius ligt, is een veranda een uitstekende keuze. Het is mogelijk om zo’n veranda te realiseren zonder al te ingewikkelde bouwkundige aanpassingen. Het is echter aan te raden om voor het hout van de veranda een hardhoutsoort te gebruiken, gezien de blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. Hoewel dit de kosten kan verhogen, verlengt het wel de levensduur van de veranda.

Wanneer er hoogteverschillen in een tuin voorkomen, kunnen deze worden opgevangen door gebruik te maken van betonelementen of door het aanleggen van muurtjes en trappen met metselwerk.

Een rustgevende waterval in een weelderige tuinomgeving

Een zeer opmerkelijk kenmerk in de tuin is een waterval. Hoewel ze van nature voorkomen in onder andere Duitsland en Oostenrijk, is het nabouwen ervan een hele uitdaging op zich. In Eerbeek had ik het voorrecht er een te mogen construeren.

Op de bijgevoegde foto zie je een op maat gemaakt trellis hekwerk. In de jaren ’50 waren dit soort hekwerken hier ook te vinden, maar in de loop der tijd zijn ze in verval geraakt. Door ze nu opnieuw te plaatsen, is de afgesloten plek weer in zijn oude glorie hersteld.

Decoratieve elementen die de tuin opfleuren

Tegenwoordig kun je in tuincentra diverse tuinbeelden en andere decoraties vinden, vervaardigd uit materialen zoals beton, metaal, en kunststof. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de tuin niet te druk wordt met decoraties.

Neem ook eens een kijkje in onze online winkel.

Vakkundige hoveniersdiensten

Transformatie van uw tuin

Hier een selectie van onze uitgebreide lijst met diensten. Met onze ervaring en groene filosofie gaan we elke uitdaging aan.

Stralende bloem

Beplanting

Oprit die bestraat is met steentjes

Bestrating

Decoraties Brummen

Decoraties

Recente projecten

In de regio Brummen

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende projecten in Brummen en de omliggende gebieden uitgevoerd. Hieronder vindt u enkele recent afgeronde projecten, inclusief foto’s voor en na.

afgeronde voortuin na voltooiing van het project

Kan uw tuin wel wat extra groen gebruiken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan door op de onderstaande knop te klikken en vervolgens het formulier in te vullen. Ons streven is om binnen 24 uur te reageren.

Scroll naar boven