Om de toch al enorm groeiende afvalbulten te beperken vind ik het belangrijk om te kijken of aanwezige of oude materialen niet te hergebruiken zijn. Ook zeker gezien de steeds maar stijgende afvoer- en stortkosten is dit een niet onbelangrijk punt.

Een heel tuinhuis hergebruiken is een niet alledaagse bezigheid, maar behoort zeker tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk komt u dit huisje al bekend voor van het project in Brummen.

Een paar oude waslijnpalen op een rijtje zetten komt waarschijnlijk niet zo snel in je op. In de winter als de beplanting afgestorven is of zijn blad heeft laten vallen blijven deze palen fier overeind!
Hier zijn de betonstenen, 10x10cm. en dikformaten, opnieuw gebruikt. Door deze stenen op de kop weer te gebruiken is het alsof de hele bestrating vernieuwd is. Vaak is het wel zo dat bestrating een duidelijke boven- en onderkant heeft, dus hergebruik op de kop is niet altijd mogelijk.

Tijdens renovatiewerkzaamheden in tuinen komen geregeld bestratingsmaterialen vrij die overtollig zijn geworden. Vaak gaat het hierbij om materialen die nog te goed zijn om als puin af te voeren. Deze materialen staan in depot bij mijn opslag. Het gaat hierbij o.a. om betontegels (30x30cm.), palissadebanden, en beton- en gebakken stenen. Indien u interesse heeft neemt u dan contact op om de voorraad te komen bekijken.