Skip to main content

Een sfeerimpressie

In de zomer van 2002 ben ik aan de Gasfabriekstraat komen wonen. Bijna de gehele tuin was bestraat met betontegels van het formaat 30x30cm. Weinig beplanting en dat is voor een hovenier zelf toch geen echte tuin.

16-1

 

Tussen de verbouwingsperikelen door ben ik tegelijkertijd met de tuin aan de gang gegaan, om als dan de verbouwing klaar zou zijn de tuin ook al een 'volwassen' aanblik zou geven.

De druif, tegen de u waarschijnlijk al bekend voorkomende veranda, geeft jaarlijks al een aardige opbrengst. Lekker zoet, maar helaas niet pitloos.

   

De oude waterpomp stond op de grens met onze buren, maar heb ik afgebroken en herplaatst tegen de schuurmuur van de andere buren. Hier omheen heb ik een kruidentuintje gecreëerd met Buxushaagjes.

      

Spinnewebben geven in de winter na een nachtje vorst een spookachtige aanblik

 

18-1De oude emaille emmers hebben geen enkele functionele waarde meer, maar des te meer een esthetische.

In de winter geven ze juist nog een beetje kleur aan de tuin.

 

18-2 

Een oud wijnvat is prachtig als regenton te gebruiken. In de zomer ook handig als watervoorraad (als het niet te lang droog blijft tenminste!) om pot- en andere beplanting te kunnen watergeven.

 

 

De ruïne is gemaakt van tufsteenblokken met een fundering van opsluitbanden. Geen enkele functie, maar geeft wel een apart sfeerbeeld in de tuin.

     

In de winterse periode kan de tuin toch ook nog heel mooi zijn. Ondanks alle ongemakken die vorst en vooral ook sneeuw met zich mee brengen is het zeker ook genieten van al het moois buiten. Mede dankzij het gebruik van verlichting krijg je dan ´s avonds van die ´kerst-achtige´ plaatjes. Op zulke momenten is het dan lastig voor te stellen dat je komende zomer weer met korte broek door de tuin loopt en de kinderen in een badje aan het kliederen zijn.

    

Indien u interesse en nieuwsgierigheid gewekt is door de getoonde foto's neemt u dan contact met mij op voor een bezichtiging. Het hangt natuurlijk wel van mijn werkzaamheden af of ik direct tijd voor u vrij kan maken, maar daar is vast wel een mouw aan te passen! 

Met vriendelijke groet, uw hovenier

Paul Coenen

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten en om social media knoppen te tonen. Door op ok te klikken accepteer je ze.