Skip to main content

Gebruik Bemesting

Zowel bij de aanleg van een tuin als bij het onderhoud van een tuin gebruik ik twee soorten bemesting. Compost en koemestkorrels. Daarnaast is het verstandig om op kleigrond juist zand op te brengen en door te werken. Niet echt een bemestingsmiddel, maar wel bodemstructuur verbeterend.

De compost bestaat uit gerecycled groenmateriaal, geheel biologisch dus, en komt het organische-stofgehalte in de bodem ten goede.

De koemestkorrels (VAM) zijn een natuurlijk product vervaardigd van oude stalmest. Deze stalmest bevat veel organische stof en de van nature in koemest aanwezige meststoffen, is bodemstructuur verbeterend en activeert het bodemleven.

Buiten het feit dat beide meststoffen van gerecycled materiaal zijn vervaardigd en geheel natuurlijk van samenstelling zijn, is het gegeven dat beide meststoffen relatief zeer prijsvriendelijk zijn.

Naast deze meststoffen gebruik ik ook de producten van DCM.

Gazon Pur Belemert de ontwikkeling van mos in het gazon.

Mix 2 Met magnesium voor frisgroene bladkleuren en rijk aan kalium voor de bloeiende planten.

Groen - Kalk deze helpt om de zuurgraad naar beneden te halen zodat de bemesting en de voedingstoffen beter opgenomen worden.

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten en om social media knoppen te tonen. Door op ok te klikken accepteer je ze.